Paul Soll

Motto: Dacă crezi că angajarea unui specialist costă mult, stai să vezi cât te costă angajarea unui amator!

Am crescut cu sport și entertainment. M-au atras preocupările acestea încă din școală, așa că în clasa a VIII-a puneam în scenă programele artistice de la finele anului.

Era pe atunci – și în parte încă mai persistă și acum insa in cluburi! –  moda serbărilor de sfârșit de an .

Muzica, Spectacolele de Entertainment de top, Teatrul si Filmele, mi-au oferit și continuă să îmi ofere suportul și ingredientul principal pentru a fi creativ.

Mult mai târziu, am avut șansa de a lucra într-o companie de import, mică, însă cu potențial foarte  mare. Azi, această companie este unul dintre liderii de piață din România  – BDG Import SRL.

Doi proprietari și un executiv plin de ambiție și de creativitate. O provocare zilnică și limitele impuse dincolo de potențial în fiecare zi. Ce profesori faini!

Vânzări și Marketing – totul în linia întâi! Vindeam și participam la organizarea evenimentelor firmei pentru fiecare brand. Ritmul în care lucram și trăiam „pe viu” lecția marketing-ului  m-a făcut să uit să mai urc în trenul facultății.  Când m-am înscris, era la modă și era bine să faci o facultate. Ceasul meu era însă mult înainte, iar trenul plecase demult, așa că…n-am absolut niciun regret că nu m-am urcat în el!

2000 – Efectul Red Bull. O întâlnire la care mi s-a administrat “doza zilnică de energie” care, pot spune acum, la o evaluare retrospectivă, mi-a și declanșat potențialul personal de creativitate!

Nici nu are cum să fie altfel, dacă ajungi să fuzionezi cu lumea acestui brand unic. Senna spunea: „Racing is my blood”. Eu făceam o conexiune cu spusele lui (păstrând totuși proporțiile): Red Bull is my blood, așa cum, în prezent, entertainment-ul curge prin venele mele!

Experiența din teren. Am făcut parte din linia întâi mereu.  Mai târziu, asiguram și strategia și dezvoltarea, dar și implementarea acestei strategii  în România, Bulgaria și în “exotica” țară  Albania.

Experiența a precedat mereu puținele dar necesarele cursuri pe care le-am urmat.

Red Bull a fost și încă mai este brandul care m-a forțat să gândesc out of the box! Să anticipez și să pot asigura succesul de care se bucură și acum în canalul desemnat de profesioniștii din domeniu drept HORECA.

Nu, evident că nu am fost doar eu!  A fost și echipa! Oameni plini de entuziasm și profesioniști adevărați, alături de care eu am crescut și m-am maturizat și împreună cu care am învățat să mă bucur de fiecare provocare și reușită!

Red Bull mi-a deschis și ușile necesare pentru a întâlni promoterii de succes care activau la acel moment pe piața din România, dar și organizatorii de evenimente din respectiva nișă. Un job inspirat te va pune in legatura cu oamenii potriviti pentru a dezvolta ce-ti face placere sa faci.

Ne-am cunoscut și am colaborat în industria evenimentelor din night life.

La fel s-a întâmplat  și cu proprietarii cluburilor cu care am fuzionat și am colaborat ulterior.  Au fost cu toții niște foarte buni profesori, iar schimburile de experiență  practic aveau loc la fiecare întâlnire și la fiecare happening.

Am avut norocul să particip la apariția fiecărui club de succes din peisajul românesc  de profil, iar asta începând din 1997 până în prezent. Și am participat la nașterea acestor povești frumoase și de succes atât din interior, cât și din exterior

Mai târziu, în timp ce lucram la Red Bull, am avut ocazia să organizez și să planific întregul program de evenimente și strategia de promovare, dar și să implementez toate acestea pentru un celebru club din București. Se întâmpla în sezonul 2002

2003. A fost pentru mine prima oportunitate și prima provocare majoră, pe care le-am acceptat și care s-au bucurat de succes!

2004 – Schimb compania Red Bull pe uriașul Philip Morris.

Pe cont propriu pentru următorii doi ani, am colaborat cu John Borzea , celebrul promoter  de la Club Kristal. Am construit împreună și am furnizat pentru parteneri evenimente și artiști, atât pentru cluburile din țară, cât și pentru partenerii oficiali care activau cu brand-urile lor pe nișa de profil.

2006 – Prima companie pentru care am lucrat (BDG), apelează la serviciile mele pentru o nouă faza de dezvoltare. Noi brand-uri top premium din import soseau în portofoliul firmei și aveau nevoie de profesioniști. O companie care n-a ezitat niciodată sa apeleze la profesioniști! Și a știut exact de ce!

Au urmat doi ani în care am format echipa, am pregătit, am dezvoltat și am implementat strategia pe segmentul HORECA. De fiecare dată, am atins obiectivele pe care ni le-am propus.  A fost o nouă etapa plina de succes și care mi-a facilitat atingerea unui nou nivel de experiență, atât de necesar pentru mine ca să o iau din nou din loc! Echipa care rămânea în urmă putea să dezvolte mai departe politica și fără mine.

Sunt prezent acolo unde este nevoie de mine pentru a pune umărul la faza de construire, de reinventare, a business-ului sau a proiectului în domeniul în care activez.

Din 2002, am început să aduc artiști pentru cluburi și pentru diverși clienți:  persoane private sau companii. Pentru că simțeam foarte bine piața și știam de ce anume avea publicul nevoie. Așa aveau să se nască, de altfel, Paul Soll și Paul Soll Entertainment.

Am avut ocazia să cunosc și să aduc la evenimente multe “tipuri” de artiști:  de la DJ celebri la cântăreți și band-uri! Cu câțiva dintre ei am colaborat pe termen lung și am reușit să îi cresc și să îi promovez pe piețele din România. Am avut o experiență managerială chiar și în Bulgaria.

Am colaborat cu band-urile cele mai în vogă, dar și cu unele considerate de nișă, pe care le promovam și căutam să le creez premizele necesare pentru a pătrunde pe o piață nouă.

Am căutat tot timpul să mă adaptez cerințelor și așteptărilor publicului, dar și să provoc  consumatorul. Și în marea majoritate a cazurilor reușeam să îi conving pe proprietarii de cluburi și de discoteci că trebuie să fie tot timpul cu un pas înainte! Față de ei înșile, față de propriile lor standarde, dar și față de competiția de pe piața de profil în sine!

Pentru mine era extrem de important ca proprietarii să fie deschiși noilor perspective conturate în entertainment, dar și provocărilor pieței,  atât ale pieței internaționale, cât și, mai ales, ale celei autohtone!

Piața noastră încă nu s-a maturizat îndeajuns. Este într-o schimbare permanentă și reușește să surprindă de foarte multe ori prin acei câțiva „trendsetters” care se pricep să vadă, să deslușească lucrurile dincolo de profit! În mare parte, însă, piața rămâne blocată în interiorul propriilor ei limite, la fel cum se întâmplă de multe ori și cu oamenii. Și cine rămâne acolo, va stagna. Iar stagnarea înseamnă, raportat la ritmurile în care trăim acum cu toții, regres.

Eșecurile fac parte din procesul de maturizare al oricărui profesionist adevărat. Au fost buni profesori pentru mine, atât succesul, cât și eșecul,  cu toate că unele au costat mulți bani și chiar falimentul. Am luat-o de la capăt.

Pasiunea pentru entertainment, motivația și entuziasmul mă vor duce acolo însă acolo unde mi-am propus.

Experiența și creativitatea și-au spus cuvântul în proiectele pe care mi le-am asumat și pentru succesul cărora am fost responsabil în ultimii doi ani și jumătate.

Sunt solicitat acolo unde este nevoie de creștere. Unde afacerea are nevoie de o infuzie de…ceva nou pentru a-și continua apoi evoluția,  creșterea, dezvoltarea.

Așa încât…fie că vrei să lansezi un nou business în domeniu, fie că te afli în situația în care nu mai ai soll-uții sau dorești să îți reinventezi afacerea – sunt deschis și pregătit pentru a pune umărul la reușita proiectului tău!

Despre toate acestea voi vorbi pe larg și în detaliu pe acest blog.

Mi-am câștigat competența de unul singur căutănd sa lucrez alaturi de cei mai buni! Nu există pe lume vreo instituție care să îți ofere o competență  autorizată în domeniul în care activez eu, din câte știu. Trebuie sa fi un om informat și capabil.

Sfatul meu? Nu ai nevoie de nici o competență autorizată de cineva pentru a-ți urma pasiunea!  Ai însă competența să faci orice îți dorești cu adevărat! Pentru că oamenii creativi nu vor fi înlocuiți niciodată!