De ce este necesar să construiești o pagină web pentru localul tău?

Share

Read next article:

"Deschiderea propriului tău local? Pași importanți pentru a evita un eșec! (Partea întâi)"

Read previous article:

"Ce trebuie sa ai in vedere pentru organizarea unui eveniment corporate de succes!"

In BlogEventGallery | 1 comment

Sunt multe aspecte de discutat atunci când vorbim despre marketing-ul unui local, indiferent că este vorba de un local de zi sau de noapte.

Printre altele, se pune întrebarea: Are nevoie localul meu de un website?

Răspunsul este destul de simplu și poate fi rezumat, la o adică, la-o întrebare: Vrei mai mulți clienți?

Și acum, în detaliu: De ce localul tău are nevoie de un website?

Adevărul este că neavând o pagină web pentru locația ta s-ar putea să nu reușești să atingi potențialul maxim al localului tău, inclusiv în ceea ce privește atragerea unui număr cât mai mare posibil de clienți.

Majoritatea proprietarilor unui local își fac în primul rând o pagină de Facebook. E bun și acest prim pas! Însă – atenție! – nu neapărat pagina de “friends” (profil) e cea mai nimerită în acest caz! Mai bine strângi 5000 de like-uri din partea clientilor decât 5000 de “prieteni” care nu-ți trec pragul și poți relaționa cu ei doar virtual.

De acord, fă-ți pagină de Facebook. Nu afișa pe ea chestiuni nesemnificative sau care nu au nicio legătură cu business-ul tău. Ai grijă cine o administrează! Majoritatea celor care se ocupă cu asta o hrănesc la început și după aceea uită că locația lor chiar are, printre altele, o pagină de Facebook.

Fă-ți vizualuri frumoase, atractive, incitante, cu mesaje care să inspire și să atragă clientul pe care-l vrei la tine în local! Hrănește pagina de Facebook! Dozează bine și cu atenție tot ceea ce faci: nici prea mult, că începe să sâcâie și eneverzi astfel clienții!

Acum însă nu mi-am propus să vorbim despre Facebook (am anticipat un pic cu abordarea acestui subiect, că tot am de-a face în meseria mea cu tot felul de indolenți sau mai puțin pricepuți!), ci despre website. Despre Facebook, așadar, ca instrument de marketingpentru business-ul tău, vom vorbi într-un alt articol!)

Revenind la pagina web pe care trebuie să o ai, te rog să iei în considerare că, dacă nu o vei avea și dacă nu o vei construi așa cum se cuvine, riști să pierzi potențiali clienți care chiar caută pe internet o locație ca a ta, în care să își poată petrece timpul liber!

Așa cum “google-ești” tu, ei bine, tot la fel fac și clienții tăi, deci fii acolo pentru ei, prezent!

Consider că nu-i rău, pentru început, să te găsească pe tine înainte să-i găsească pe competitorii tăi, corect?

Și, în plus, dacă business-ul tău nu are un website, atunci îi lași pe alții să îți determine reputația și brand-ul în mediul online!

În cazul în care nu ai website, atunci primul lucru pe care-l vor găsi atunci când “google-esc” sunt “review-urile” care apar pe alte site-uri. Asta înseamnă că vor citi ceea ce au alții de spus despre tine și business-ul tău, iar asta nu este neapărat cea mai bună soluție!

Simplu, dacă deții sau conduci un asemenea business, atunci fă un test și caută-ți singur business-ul pe Google. Citește ce au alții de spus. Chiar crezi că ăsta e primul lucru pe care potențialii tăi consumatori trebuie să îl audă despre afacerea ta?! Hmm…

Mergând mai departe, motivul pentru care un local are nevoie de website este să îți genereze mai multe beneficii.

Având o pagină de web atunci poți să vinzi mai multe produse ale afacerii tale. Să spunem că ai o locație în care organizezi concerte live și să zicem că sunt interesat de asta, însă sunt șanse mari ca, fiind ocupat, să uit de evenimentul tău. Sau poate să mă răzgândesc. Sau gândește-te că nu-mi place să stau la coadă să prind un bilet! (bine, în România sistemul acesta nu prea este popular, doar la evenimentele mari organizate de alți mari promoteri în locații de acest gen)

Oricum, îmi pot rezerva un bilet și pot veni să-l cumpăr în avans sau să-l cer cu ramburs. Poți încasa în avans banii pe care îi poți folosi la plata artistului, la plata mărfii, a salariilor etc…Sistemul acesta chiar funcționează. Este modern, elegant și eficient.

Și, mai mult decât atât, promovând acest aspect pe Twitter sau pe pagina ta de Facebook, îi poți direcționa pe clienții tăi direct către pagina ta!

Fii tu acela care implementează asta!

Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele motive pentru care orice local are nevoie de un website.

Pe lângă aceste motive, trebuie să iei în calcul și promovarea paginii tale. Nu este de ajuns că ai cumpărat domeniul și ai aruncat acolo câteva cuvinte și poze!

Caută cel mai potrivit web designer și nu neapărat pe cel mai ieftin! Am întâlnit situația asta și, în ciuda locației de top, a trebuit să-i spun “web-designer-ului” să schimbe total site-ul. Pentru că mă grăbeam, iar el era doar un “priceput” în alte aspecte ce țin de domeniul online, i-am dat un exemplu și i-am cerut doar să facă un copy / paste în procent de 90%! A rămas consternat, la fel cum și eu am rămas consternat în fața“minunăției” de website pe care a făcut-o și a mai încasat și bani pentru asta!…Plus extra-bani pentru un banal “copy & paste”! Se poate întâmpla și așa, dacă nu ești atent cu cine lucrezi! Mare atenție, așadar, la amatori! E mult mai înțelept, în orice domeniu, să apelați la serviciile unui profesionist!

După ce ai făcut website-ul localului tău – cel care exprimă cel mai bine conceptul tău de business! -, atunci este necesar să-l și promovezi. Aici este din nou un imperativ să lucrezi cu profesioniști! Nu merge altfel!

Specialiștii se vor ocupa ca site-ul tău să fie găsit în primele pagini la căutarea pe Google. Știu ei cum!

Cam atât pentru astăzi, în ciuda faptului că mai sunt multe alte aspecte de punctat! Pentru început consider că e suficient cât să te determine să îți faci un website propriu, mai ales că acum știi foarte bine de ce anume ai nevoie de unul!”

 


Pentru ca afacerea ta conteaza pentru tine

Fii la curent cu informatiile si sollutile pentru successul afacerii tale

One thought on "De ce este necesar să construiești o pagină web pentru localul tău?"

 • Florin

  • Reply
  • June 18, 2014, 1:07 pm

  De exemplu site-ul acesta are un aspect foarte placut, arata bine insa are cateva probleme “vizuale”.
  Draga Paul schimba in primul rand semnatura sau logo-ul, ma refer aici la poza.
  Te intrebi de ce iti zic asta?
  1. Da, este elegant brand-ul, insa daca ar fi o idee mai mare ar fi mai bine (sunt cateva argumente pentru asta dar nu are sens sa ti le zic).
  2. Daca te uiti din unghi la el o sa vezi ca este pixelat chiar daca are fundal alb ca si zona unde este.
  Acest detaliu poate sa fie rezultatul:
  – poza nu este in formatul care trebuie .jpg sau .png
  – poza nu are dimensiunile care trebuie si site-ul o redimensioneaza astfel pierzand din calitate

  Cu drag un prieten.
  P.S. interesant post-ul

Leave a Reply

Allowed Tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>